Cu ocazia vizitei domniei sale în România, fostului ambasador al Germaniei la Moscova, domnul Rüdiger von Fritsch, a lansat volumul „Un punct de cotitură” (Curtea Veche Publishing, 2022), o analiză profundă a motivațiilor și obstacolelor unei conduceri autocrate, precum și urmările pe care le va avea războiul președintelui rus, Vladimir Putin, cu o prefață argumentată de Excelența Sa, domnul Emil Hurezeanu.
„Nu regăsim aici părerile polarizante, emoționale, practicate asiduu de câteva luni încoace urbi et oribi. Descoperim una dintre cele mai interesante radiografii ale Rusiei, imparțială, dar necruțătoare, responsabilă, incitantă, dar pentru că este cazul, nu apocaliptică, ci informat pesimistă”, Emil Hurezeanu
Rüdiger von Fritsch l-a întâlnit adesea pe Vladimir Putin. În cartea sa, „Un punct de cotitură”, fostul diplomat ridică întrebări stârnite de această nouă situație geopolitică: „În ce fel de lume ne vom trezi mâine? Cum ar trebui să arate o politică europeană de securitate? Și cum rămâne cu politicile pentru energie, ajutor economic și militar în cazul unor orașe rupte de civilizație ca Bucea?”
Volumul „Un punct de cotitură” este disponibil pentru comandă pe www.curteaveche.ro și în librăriile din țară.
Despre Rüdiger von Fritsch:
Rüdiger von Fritsch a fost vreme de cinci ani (2014–2019) ambasadorul Germaniei la Moscova, reprezentând interesele țării sale în fața președintelui Vladimir Putin.
După ce a studiat istoria și filologia la Erlangen și Bonn, a intrat în serviciul de Externe în 1984. După diverse funcții de secretar la ambasadele germane din Varșovia, Nairobi și în cadrul Reprezentanței Permanente pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles, în 1999 a devenit șef de departament în cadrul Biroului președintelui federal, iar în 2004, vicepreședinte al Serviciului Federal de Informații. Trei ani mai târziu, a devenit șef al Departamentului de Economie și Dezvoltare Durabilă din cadrul Ministerului Federal de Externe și asistent la negocierile G8. În 2010 a preluat funcția de ambasador la Varșovia, rămânând acolo patru ani. S-a retras din activitatea diplomatică în vara anului 2019.
La Curtea Veche Publishing i-a mai fost tradus volumul „Drumul Rusiei. Ambasador la Moscova” (2021).