Mâncarea ne însoțește toată viața. Poate tocmai de aceea ajunge să aibă atât de multe nuanțe. Uneori este un prieten bun care ne alină, care este acolo când ne e greu. Alteori, când nu ne putem gestiona impulsurile în fața frigiderului sau a cămării cu dulciuri, poate părea că pune stăpânire pe noi și ne controlează.
Mâncarea este plăcere și emoție. Și ea ne poate fi prieten sau dușman: ne aduce împreună la aceeași masă și ne ține în viață, însă, atunci când o folosim pentru a acoperi goluri, dureri sau pentru a ne satisface nevoi emoționale, avem un prim semnal că în interior ceva nu mai funcționează așa cum ne-am dori.
Această carte invită cititorul „să privească în spatele cortinei”, să cunoască și să înțeleagă motivele supraalimentării, să experimenteze și să simtă și abia apoi să inițieze schimbarea, parcurgând o serie de pași concreți și, cel mai important, să o mențină.
În cadrul turneului său național de promovare, Ancuța Coman-Boldișteanu se va întâlni, în luna octombrie cu cititorii din șase mari orașe: Timișoara, București, Brașov, Târgu Mureș, Cluj-Napoca și Oradea după următorul program:
3 octombrie, ora 19.00, Cărturești Operei, Timișoara
10 octombrie, ora 19.00, Carturești Verona, București
17 octombrie, ora 18.00, Librăria Șt.O. Iosif, Brașov
19 octombrie, ora 19.00, Cărturești, Târgu Mureș
24 octombrie, ora 19.00, Cărturești Platinia, Cluj-Napoca
26 octombrie, ora 19.00, Cărturești, Oradea
Ancuța Coman-Boldișteanu este psihoterapeut și fondator al proiectului Emoții în farfurie, cu o experiență de peste șapte ani în lucrul cu persoanele care se confruntă cu dificultăți în relația cu mâncarea și cu propriul corp, fiind specializată în terapia traumei, a atașamentului și în terapie relațională. Face parte din echipa de formatori a Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică „Areopagus” din Timișoara și este autoarea cardurilor terapeutice Emoții în farfurie. De ce mănânci când mănânci?